Napi Vuki

autó-motor-mindenféle járművek-érdekességek-az élet dolgai

Testvéroldalak

Németország, a kezdet

amenta 2011.11.22. 22:03

 

Azt hiszem akkor el is kezdem a mesélést, hogy mi is történik itt velem a nagy Dojcslandban. :)

 

Tegnap ugye megérkeztünk, és elrendeztük a munkával kapcsolatos dolgokat, és este elég sokáig sztorizgattunk, így a ma reggeli kelés némi nehézségekbe ütközött.

Nekiláttunk utánanézni hogy hogyan is tudok majd bejutni a melóhelyre, ami tőlem jelenleg olyan 15km-re van, attól függ merre indul az ember. Mivel jelenleg semmilyen járművel nem rendelkezem itt, és hamarosan itt a tél is, (a mínuszok már röpködnek) ezért az egyetlen logikus választás a tömegközlekedés maradt.

Itt S-bahn-nak nevezett hév szerű vonat, amivel egyelőre járni fogok, durván 30-40 perc alatt érve a munkahelyre.Kíváncsi leszek, mert a németek híresek a pontosságukról, vajon fog e késni a vonat, és hányszor. Bár még nem ültem rajta, kívülről igen igen kultúráltnak nézett ki, kb mint nálunk az intercity, és akkor ez itt csak a "hév"...

A megállók egyébként közel vannak a lakáshoz is, és a melóhelyhez is, de sajnos egyszer át kell szállni. :(

 

Na, miután ezt lerendeztük, megreggeliztünk és unokatesóm feleségével, a kislányukkal (most lesz egy éves) valamint jóapámmal a jó időre való tekintettel elmentünk egyet sétálni. Beültünk az autóba, és elmentünk a közeli (gyakorlatilag összenőtt Münchennel, mint a többi előváros) Starnbergbe, a tóhoz. Nagyon "szakadt" kis hely, bár tóról van szó, de a víz olyan tiszta hogy gyönyörűen lelátni az aljára. Olyan, mint egy kisebb Balaton.


Nagyobb térképre váltás

 

Sajnos saját képekkel nem rendelkezem, így beteszek pár jól sikerült netes találatot:

Starnbergersee

Starnbergersee2

Starnbergersee2

 

A víz tisztaságáról csak annyit, hogy a google térképen érdemes ráközelíteni, látszik az alja. :)

 

Tapasztalatok:

Úgy tűnik a Porsche Panamera már már népautó errefelé, a tegnap délutáni érkezésünk óta, kb. láttam vagy ötöt belőle. :)

Az autók átlagéletkora (nem meglepően) olyan 6 év körül mozog, ezt is csak azt a néhány tízenéves munkásautó, és egy két veterán húzza le ennyire. :)

Bár az emberek jól élnek, elég sok minden drága. Otthoni mércével persze, de a kezdő fizetésemhez mérten is.Például a lakás iszonyat drága, egy egyszerű másfél szobás 45m2-es kis lakás is 500-600 euró között mozog havonta, bár ebben benne van a rezsi is.

A tömegközlekedés szintén drága, egy havi bérlet azon a szakaszon ahol én fogok járni (kvázi 10km) 54 euró.

Kajákból, műszaki cikkekből van ami jóval olcsóbb (pl a sör :)) van ami jóval drágább mint otthon. (pl. csoki :( )

Az autókra a biztosítás valami nagyon érdekes feltételek alapján készül, és nagyjából az otthoni árakon mozog. (egy 2006-os 1.8 benzin ford mondeo-ra 75 euró negyedévre, és ebben benne van a casco is, viszont egy 1.4-es pug 206-ra meg 80, simán, ja és persze itt a rendszám, és a biztosítás is személyre szól, nem a járműre)

Mára ennyi voltam, holnap kicsit bejárom a várost, meg megnézem az S-bahn útvonalamat, csütörtökön pedig kezdek, műhely pakolás, és festés lesz a program.

Címkék: munka németország deutschland élet külföldön kinti élet

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napivuki.blog.hu/api/trackback/id/tr773404423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2011.11.23. 08:38:16

Hello!
Ide is idetaláltam, már korábban is jártam erre, de akkor még az opelnél tartottál, és utána nagy volt a szünet. A Simsononos oldallal az volt a bajom, hogy rengeteg fórum futott párhuzamosan, és ha szinte nem ültem ott állandóan akkor elveszítettem a fonalat, meg hál' istennek sokan is vagytok, így megy a zsibongás rendesen.
Ha küldesz egy e-mail a blogunk jobb felső sarkában levő e-mail címre, akkor tudok neked szerkesztő meghívót küldeni, utána beveszünk a csapatba, és utána semmi akadálya nem lesz az írásaidnak. Szóval akkor Te szereled össze az X6-os BMW-ket ott Münnich környékén :)
Sok sikert!

amenta 2011.11.23. 20:09:19

@rendszamgyujto.hu: Ohh, hát köszönöm szépen! :)

Nem, csak azután, mikor a tulaj már elrontotta. :)
süti beállítások módosítása